Renaissance

Excuse. Non traduit.

Het onstaan: Torus

Toen een vrouw me vroeg om voor haar een schilderij te maken kreeg ik gelijk een idee van een symbool dat erin verwerkt ‘moest’ worden. Dat gebeurt meestal niet op dat moment, dus op een vlug opgezocht papiertje maakte ik deze schets…Wedergeboorte - schets

Al een paar dagen later (ook dat duurt meestal weken) begon ik aan het schilderij en naarmate ik vorderde met de kleuren vroeg ik me af waar dit ‘heen’ moest. Ik hield me ruwweg aan de schets, maar ik voelde dat ik iets niet ‘zag’, niet begreep. Ik weet dat ik geïnspireerd wordt, o.a. door mijn gids Amhirez en door mijn overleden vriendin Linda. En door nog een gids, wiens naam ik niet weet. Soms willen ‘ze’ me iets laten maken, maar duurt het even voor ik het ‘oppak’. Ik voelde wel dat er iets nog niet klopte, maar wat?

Helemaal aan het eind van die eerste uren spuitwerk besloot ik een schuine baan door het centrum aan te brengen van rechtsboven naar linksonder. Dat voelde als juist, maar snappen deed ik het nog steeds niet. Het bleef me bezig houden, maar voor nu had ik het even gehad.
Hieronder zie je het resultaat van die eerste schildersessie.

Rebirth na 1e dag

Vermoeid nam ik het schilderij mee naar de woonkamer, zette het tegen de muur, schakelde de t.v. aan en ging op de sofa zitten. Op de t.v. was net een documentaire begonnen over Leonardo da Vinci. ‘Vreemd’, dacht ik, want tijdens het schilderen had ik vaak aan hem gedacht. Dat had weer met een ander schilderij te maken waar ik nog aan moest beginnen, ‘Rose‘, maar dat is een verhaal apart.

Plotseling zag ik ‘het’! Leonardo da Vinci is een van de grondleggers van de herontdekking van de Helige Geometrie! De Egyptenaren en vele andere oude beschavingen beheersten die kennis tot in de finesses, maar de ‘moderne’ westerse wetenschap loopt nog wat achterop. De Vitruvian Man is een studiewerk Leonardo waarin het concept van deze uiterst belangrijke wetenschap uit de doeken gedaan wordt… voor hen die het willen onderzoeken. Lees hiervoor ‘Geometrie van de Schepping’ van Drunvalo Melchizedek. Zeer aan te bevelen!
Eén vorm die binnen de Heilige Geometrie erg belangrijk is, is de zogenaamde Torus-vorm. En die vorm herkende ik plotseling, want wat ik tot zover geschilderd had is alsof je je binnenin de Torus bevindt, kijkende naar het centrum!

torus 1Plat gezegd is de Torus een donut-vorm. Hieronder zie je een wiskundige voorstelling opzij van de Torus.

torus 2

Tijdens het schilderen had ik hier geen idee van gehad, maar nu ik er vanaf een afstand naar keek begreep ik ineens wat ‘ze’ me wilden vertellen, of laten maken om te beginnen. De Torus-vorm heeft als eigenschap dat een brandpunt is voor vortexen.

Nu ik dit besefte kon ik verder met het schilderij…

Daarna ik meer nadruk op de vortex in het midden en in latere sessies veranderden ook de kleuren, zoals wel vaker. Soms worden kleuren vervangen, andere worden toegevoegd… het lijkt zinloos, maar langzamerhand ben ik ervan overtuigd geraakt dat ook dat met een reden gebeurt. Kleuren zijn energieën en somige energieën moeten wel aanwezig zijn, maar niet zichtbaar, wat de reden ook moge zijn. Vandaar dat ik de gewoonte heb aangeleerd om zo nu en dan foto’s te nemen.

Aan het eind voegde ik sterren toe, waardoor de Torus-vorm als het ware gaat zweven in de ruimte. Het lijkt nu meer op een sterrennevel, met daarin een geboorte… van een planeet?

Rebirth

Rebirth is een schilderij dat je verplaatst in het hart van de werveling, van de vortex, daar waar alle actie plaatsvindt. En die actie is het uitwisselen van energieën. Hier verdwijnt de vortex in het ogenschijnlijke niets, en hier ontstaat de vortex uit het ogenschijnlijke niets. Hier vindt geboorte plaats, hetgeen transformatie is van de ene vorm in de andere. Dat is transformatie, ofwel een wedergeboorte.

Rebirth is als poster of canvas te bestellen op onze webshop.