Videos

TV opnames in Mosko

Animatie met de opbouw van de Akaija-Iloa

***

Neriam Tamathui (ook wel Rueben, is de heilige man en traditionele verteller) van het eiland Aneityum in de Stille Oceaan waar het woord Akaija vandaan komt. Hij legt uit wat de diverse woorden voor ‘wij samen’, ‘wij drieën’ en ‘wij allemaal’ betekenen. En je leert de werkelijke uitspraak van ‘Akaija’ in de taal van Aneityum.

***

Het tweede ankerpunt van de Akaija-Iloa rondom de Aarde is Angkor Wat in Cambodja. Ook hier is iemand die je een kennisbewaarder van deze lokatie zou kunnen noemen, Mr. Tee Tam. Hij was opgeleide als tourguide voor Angkor, maar voelt zich beter op z’n plek als eigenaar van een minigolf baan. Hij kent ook nu nog vrijwel elke gids. Hij herkende de pentagramvorm  van Akaija-Iloa en toont tot onze verbijstering dat ditzelfde symbool tijdens het Cambodjaanse Khmer-nieuwjaar (13-15 april) het belangrijkste symbool van het land is, te vinden op elk huis en in elke straat.

***

TV opnames in Moskou, met een bijzondere vrouw, Natalia. Zij was tijdens de nucleaire ramp Tsjernobyl (vergelijkbaar met Fukushima) werkzaam voor het Ministerie voor Energie van Rusland en heeft zich sindsdien ingezet voor de talloze overlevenden en hun families. Enkele tientallen Akaija’s vonden hun weg naar deze mensen en Natalia beschrijft enkele verbazende gevallen van verbetering bij deze mensen sinds ze de Akaija zijn gaan dragen.

***

De Chram is een nieuw instrument / sieraad (2017) van Akaija & Art. Hier een korte animatie.

***

Zonsondergang over de Tempel/Chram van Angkor Wat, Cambodja, februari 2018. Tijdens de equinox daalt de zon precies en verticaal over de centrale toren.

***

Nog meer Angkor… vlakbij Angkor Wat ligt Ta Prohm, een andere Chram van de Angkor tempels. Misschien niet direct van belang voor de Akaija, maar wel bijzonder om te zien wat de natuur kan doen. De film Tomb Raider met Lara Croft werd ook hier opgenomen.

***

Een studio talk in Duitsland over de Akaija, met uitleg over de verbinding van de Akaija met de piramide van Cheops, met Angkor Wat, met Paaseiland en uiteraard met Aneityum, waar het woord ‘akaija’ betekent: wij allemaal

***

Nog meer Rusland, opname van een interview over de Akaija voor Mistika TV

***

Opbouw van een 2 meter grote Akaija in Arkaim – Rusland. Helaas verliep deze actie niet zoals gepland en duurde wel 45 minuten, mij (Wim) tot het uiterste tergend. De voltooiing van de Akaija staat helaas niet op deze video, maar de foto’s hieronder tonen wat er toen gebeurde. Hulp kwam van op diverse manieren toen ik in stilte mijn (overleden) vader en mijn vriendin Linda te hulp vroeg. Mensen lichtten me bij, een jong meisje zag Linda die mij niet goed kon bereiken (ik was veéél te gestresst, want het ging niet goed…. dacht ik). Toen kreeg ik hulp van niemand minder dan een Sojoez-raket-monteur, Alexei, op de video eerst nog toekijkend in het blauw, met rode schouders en een stuk Akaija op zijn nek.

Achteraf hoorden we dat het kosmisch exact juiste moment afgewacht moest worden, waarna de energie-ontlading zich maximaal kon uitbreiden over het land. De krachtsopbouw vond plaats temidden van honderden Russen die geduldig afwachtten en beseften dat hier iets bijzonders gebeurde en was kennelijk nodig. Toen de Akaija af was en geactiveerd werd door Eliza White Buffalo en door onze groep de heuvel van Vergeving werd afgedragen, werden er talloze foto’s gemaakt. ALLE camera’s lieten toen een merkwaardig verschijnsel zien: orbs! En niet een paar, maar duizenden. Orbs worden vaak belachelijk gemaakt, maar sinds deze nacht ben ook ik overtuigd… Ze worden nu toenemend erkend als een zichtbare uitingsvorm van spirits. Ze worden vooral gefotografeerd als mensen samen komen tijdens bijzondere evenementen, aangetrokken door mensen, vreugde en liefde.

Een bijzonder heftige ervaring, die ik niet graag over zou doen, maar een van de meest speciale in mijn leven.

En hier foto’s van de voltooide Akaija…

Akaija in Arkaim

 

Akaija Arkaim

 

Akaija Arkaim met orbs 2

 

Akaija Arkaim met orbs 3

 

 

Ceci est également traduit en:

Translate »