Blauwe Ster

Blauwe Ster begon als opdracht vanuit het Hiernamaals

Dit schilderij begon als een opdracht van een helderziende man, die kort daarvoor beseft had welke gave hij had. Onervaren als hij eerst was, bleek hij een makkelijke prooi voor duistere krachten, met als resultaat dat hij enkele afschuwelijke ervaringen meekreeg door toedoen van een stem waar hij naar luisterde. Hij was voorbestemd, zo werd door deze stem gesuggereerd, tot ‘grootse daden’, maar alleen als hij precies deed wat de stem hem opdroeg. Uiteindelijk werd hij wakker, zich realiserend dat de weg die hij volgde werkelijk een donkere weg was die nergens toe leidde, anders dan naar ellende en problemen.

Beschermengel

Toen realiseerde hij zich dat zijn echte liefdevolle beschermengel hem nooit had verlaten en nu eindelijk in staat was hem te bereiken. Zijn leven veranderde en zijn gaven als helderziende stellen hem nu in staat om andere mensen te helpen.

Op een dag na zijn afschwuelijke ervaringen stelde zijn werkelijke beschermengel hem voor contact met mij op te nemen, en dat ik alleen een papiertje met zijn naam nodig had ter herinnering dat ik op een dag een schilderij voor hem zou maken.
Eerlijk gezegd besefte ik destijds nog maar net dat ik kennelijk geïnspireerd word tijdens creëren en ik hoopte maar dat ik aan deze verwachtingen zou kunnen voldoen. Maar een paar maanden later maakte ik inderdaad een schilderij voor hem…

Het hart gaat open

Er gebeurde iets vreemds tijdens het maken van dit schilderij. Ik had zojuist de verticale sluiers in de achtergrond geschilderd toen er onverhoeds een flinke druppel verf uit het reservoir van de airbrush op het schilderij viel. Snel opdeppen hielp niet meer en ik besefte dat ik uren nodig zou hebben om de schade te herstellen. Ik heb er een hekel aan als dit soort dingen gebeuren!

Toen ik na een tijdje mezelf weer bij elkaar geraapt had en begon aan de herstelwerkzaamheden bedacht ik dat ik eigenlijk net zo goed gebruik kon maken van deze spetter. En zo transformeerde ik de lelijke vlek in een heldere grote ster.

Die beslissing leidde tot een serie aanpassingen die het schilderij gemaakt hebben tot wat het nu is.

Dit schilderij vertelt hoe een hele nare ervaring of gebeurtenis kan worden getransformeerd tot een Les in Liefde. Het hart dat je ziet wordt getroffen en opengereten door een ongeluk, een vallende ster. Maar nu het hart nu geopend is kan het alle kleuren van de regenboog tonen die erin opgesloten waren.

Blauwe Ster
Blauwe Ster

Toen de man het schilderij op kwam halen en op de bank zijn verhaal vertelde, beschreef hij dat tijdens de nacht dat hij zijn dwaling inzag, hij kort daarvoor iets heel merkwaardigs had gezien. Een heldere ster of licht was tot 2x toe vlak voor zijn raam langs bewogen, in eenzelfde bocht als de ster op het schilderij.

Reproducties van dit schilderij zijn te koop op onze webshop.

Dies wird auch übersetzt in:

Translate »